Sayfalar

21 Ocak 2010 Perşembe

DİYET, SAĞLIKLI DİYET REÇETELERİ


sağlıklı kilo vermek için çeşitli diyetler var ama benim bildiğim ve uyguladığım bir tek şey var tavsiye ederim tabagımı bitirmemek ve ben bunun tadını biliyorum diyerek beynimi kontrol altına almak. Sizler için araştırdım önümüz yaz fit olmaya hazırmısınız hanımlar!
ENDER SARAÇ'TAN GÖBEK ERİTEN DİYET

Ender Saraç'a kesinikle güvenebilirsiniz, Ender Saraç, diyetisyen olarak her zaman sadece ve sadece sağlıklı diyet leri öneriyor. Ve onun meşhur diyetlerden biride Göbek eriten diyetidir. Tabiki de, göbek eritmek için sadece beslenmeye değil, hareketlere ve yürüşe dikkat etmek gerekir. Peki Ender Saraç göber eritmek için neleri öneriyor ? Göbek nasıl zayıflatabiliriz?

1. İlk olarak göbek eritmek için egzersizleri. Bunlardan kaçış yok. En basit hareketler bile işe yarar.

2. Her gün yürüş yapın ( örnek- işten eve yürüyerek gelebilirsiniz ).

3. Duş alırken kese ile zayıtlatmak istediğiniz bölgelere masaj yapın, ve ondan sonra zayıflatan yağları sürün.

Diyet.

Sabah,uyandıktan sonra: bir bardak ballı, limonlu su içmek gerekir.

Kahvaltı: 1 yeşil elma ve bir şeftali. İkisinide kabuklu yemeniz gerekir. Yeşil elma şarttır. Kırmızı elma pek işe yaramaz. Ama mide asidiniz yüksekse yeşil elma değil, kırmızı elma yiyeceksiniz, yapacak bir şey yok.Ara: bir kibrit kutusu kadar beyaz peynir ile atıştırabilirsiniz.


Öğle yemeği: ızgara tavuk ( 200 gram kadar ) ve bolca yeşil salata. Yeşil salata nasıl yapılır? Soğan, marul, roka, maydanoz, dereotu ve diyet yeşillikleri bol bol kullanabilirsiniz. Domates yok.Saat 3 gibi yülaflı bisküvi atıştırabilirsiniz. Ama aç değilseniz yemeyin.Saat 5 gibi bir yeşil elma. Bu arada, yada yeşil elma yada bisküvi tek bir şey yiyebilirsiniz. Ama bu Ender Saraç değil, benim kendi fikrim, yani, siz bilirsiniz. Ben mesela diyetten bisküvi kaldırırdım.


Akşam yemeği: yeşil salata, pişmiş sebze ( fasulye, karnıbahar, lahana gibi zeytinyağlı yiyecekler ) ve 1 dilim ekmek.Gece: süt yada zayıflama çayı içebilirsiniz. Kendi tercübemle süt diyet yaparken daha iyi gidiyor, çünkü tok tutyor. Aç karnına gece uyuyamayanlar için süt iyidir. Zayıflama çayı yerinde yeşil çay içebilirsiniz, o da sonuçta bir zayıflama çayıdır.Diyet boyu tabiki de kola, şeker, hamur işi ( börek, poğaça ), çikolata, cips, kızartma yasaktır. Bu zaten her diyette yasaktır :))Zayıflama çayı ve su istediğiniz kadar gün boyu içebilirsiniz. En iyi zayıflatan çaylar: yeşil çay, funda çayı, zencefil çayı, rezene ve diğer zayıflama çayları. Ve unutmayın, insan zayıflarken, en son göbek zayıflıyor, onun için sabırlı olmanız gerekir. Diyet yaparken, yarımda bırakmayın, o zaman sonuça mutlaka ulaşırsınız.


KOLAY ZAYIFLAMAK İÇİN KALORİLİK DİYET


Serbest kalorilik diyet. Ben kendim bu diyet sayisinde biraz daha da kilo verebildim. Mutlaka sizde verebilirsiniz. Kalori hakkında sanırım bilgileriniz vardır.

Bunun hakkında bilgileri: kalori .Kalorilik diyeti nedir? Her insana sağlıklı yaşam için günde belli kalori tüketmesi gerekir. Örnek: 75 kilolu bir insan için günde minimum 2000 kalori tüketmesi lazım. Bu da fazla hareketli olmayanlar için. Hareketleriniz varsa, 2000 den daha fazla kalori ihtiyacınız var. Örnek olarak anlatıyorum. 75 kilo isenız 2000 kalori tüketirseniz, ne kilo alırsınız ne verirsiniz. 3000 kalori tüketirseniz, kilo alırsınız, 1000 kalori tüketirseniz zayıflarsınız. İdealde ama 1000 kalori değil, 1500 kalori tüketmeniz gerekir. 1500 kalori tüketirseniz, daha yavaş zayıflarsınız ama bu daha çok sağlıklı olur. Kalori 2kiden fazla düşürmek- metabolizmanızı bozabilir. Onun için her gün kalori ihtiyacınızda 500 düşürürseniz yeterli ve daha sağlıklı olacak.Serbest diyet. Biz alıştık ki, diyet ise- mutlaka bir şeylerden vaz geçmek lazım, yada tek bir şey tüketmek lazım, örnek: elma diyeti, pirinç diyeti, kefir diyeti, muz diyeti ve diğer diyetler. İşte bu diyette herhangi bir sınır yok. Ama 1500 yada sizin ihtiyacınız olan rakamı geçmeyeceksiniz. Zaten kalori cetveli hangi yiyeceğin kaç kalori içerdiğini gösteriyor. Size hesaplamak kalıyor. İster pirinç, ister salata, ister yoğurt, ister ekmek yiyin, ama günün kalori sınırı geçmeyin! Hatta, daha hızlı zayıflamak için saat 5ten sonra hiç yemek yemeyin. Acıkırsanız su yada yeşil çayı içebilirsiniz. Onlarda kalori yoktur :))Ben bu diyet ile 3 günde 4 kilo vermiştim. Harika idi benim için.Dikkat! Böyle bir diyet yaparken, pirinç, makarna gibi yiyecekleri yemek unutmayın. Tamam, onlar çok kalorilidir, ama onlar vucudunuza enerji veriyor. Enerjisiz olmaz. Mümkün kadarıyla yiyecekler farklı olsun. Vitamin, mineral, protein, karbonhidrat tüketmeniz şarttır.


KEFİR DİYETİ( 4 değişik diyet)


Artık kefir çok faydalı bir içecek olduğunu herkesin haberi vardır. Kefir, ayran gibi çok önemli bir gıdadır, ve onu da arasıra içmeniz iyi olur. Rusya da gibi ülkelerde kefir hergün içilir, bizim ayran içtiğimiz gibi türkiye de. İşte size Rusyadan 4 tane kefir diyeti:


Kefir diyeti N. 1Bu diyet şok diyeti dir ve onu 3 günden fazla yapmak olmaz! Her gün sadece 1.5 litre kefit içebilirsiniz. Onu 5 porsyona bölüp gün boyu için. Bu diyet ile 3 günde 2-3 kilo verebileceksiniz. Eğer daha sağlıklı bir şelkine zayıflamak istiyorsanız sonraki diyete geçelim.


Kefir diyeti N. 2 Bu kefir diyeti önceki diyetten biraz farklı ama gene de zor. Aynı şekline günde 1.5 litre kefir içebilirsiniz ve 1 kilo ya kadar meyve yiyebilirsiniz ( portakal hariç). Bu diyeti 5 gün yapabilirsiniz. Daha fazla olmaz! 5 günde yaklaşık 4 kilo verebileceksiniz. Sonraki diyet daha da fazla yiyecek içerir onun için onada göz atın.


Kefir diyeti N. 3 Kefir diyetin 1 günü: Gün boyu 1.5 litre kefir ve 5 tane haşlanmış patates yiyeceksiniz.Kefir diyetin 2 günü: 1.5 litre kefir ve 100 gram etKefir diyetin 3 günü: 1.5 litre kefir ve 100 gram tavukKefir diyetin 4 günü: 1.5 litre kefir ve 100 gram balıkKefir diyetin 5 günü: istediğiniz kadar meyve ve sebze yiyebilirsiniz.Kefir diyetin 6 günü: istediğiniz kadar kefir içebilirsiniz.Kefir diyetin 7 günü: sadece soda ve su.Bu diyet yaparken tuz ve şeker kullanmak yasak. Diyet tam 7 gün sürüyor. 7 günden daha fazla diyet yapmak olmaz!


Kefir diyeti N. 4. 'Optima'. Bu diyeti ben kendim hazırladım ve kendim bu diyetten çok memnunum.Her gün ağşadaki yazdıklarımdan yiyeceksiniz:Sabah: 600 mg kefir.Öğle: 100 gram tuzsuz pirinç ve 300 mg kefir.Ara: 300 mg kefir.Akşam yemeği: 200 gram sebze ( patates hariç her şey yiyebilirsiniz, mesela haşlanmış brokkoli, karnıbahar, lahana, fasulye)Akşam yemekten 2 saat sonra 300 mg kefir.Bu diyet tam 7 gün yapılır, daha fazla olmaz! 7 günde 5 kilo kadar verebileceksiniz.


1000-1300 kalorilik diyetler


1000 - 1300 kalori içeren diyetler en sağlıklı diğetler. Hem gıda yeterinde tüketirsiniz, hem besleyici maddeler, aynı zamanda yavaş ve dengeli bir şekilde kilo verirsiniz. Bu diyet i yaparken hafta da sadece 2 kilo vereceksiniz, yani desek 10 kilo vermek gerekıyor, 5 hafta bu diyeti tutmak zorunda sınız, ama daha önce de yazdığım gibi her hangi bir diyet uzun yapılmaz buna dikkat edin. Gerekirse zayıflama yı 2 ye bölün, örnek: 2 hafta ilk baharda diyet yapın ve 2 hafta yaz mevsiminde bu diyeti tekrarlayın.
1000 kalorilik içeren diyet:
Bu diyet yaparken ağşadaki yemekleri yemelisiniz:
Sabah:
Şekersiz çay, 200 gram yoğurt yada 1 kibrit kutusu kadar peynir, zeytin, salatalık.
Saat 10 da 1 porsyon meyve yiyebilirsiniz.
Öğle yemeği: 200 gram tavuk, balık yada et, salata ve kefir yada ayran bir bardak içebilirsiniz.
Akşam yemeği: 200 gram sebzeli yemek, salata, 100 gram pirinc ( esmer pirinc yiyerseniz dahada çok faydalı ve sağlıklı olur)
1200 kalorilik zayıflama diyeti:
Her gün bu yemekler yiyeceksiniz:
Sabah:

kahve yada çay şekersiz, az yağlı beyaz peynir ( kibrit kutusu kadar), 1 dilim kepekli ekmek, salatalık ve domates. Bir iki saat sonra 2-4 tane bisküvi atıştırabilirsiniz.
Öğle yemeği:
1 dilim kepekli ekmek, 100 gram et ( tavuk, balık yada hindi- diyet yaparken yemekleri değişik olması çok önemlidir, hem diyet ten sıkılmazsınız, hem gerekli besleyici maddeleri tüketeceksiniz), 200 gram kaymaksız yoğurt ( yoğurt her diyet in içinde olması gereken bir şey, hem sağlıklı hem kalsium veren bir süt ürünüdür), yeşil salata.
Öğle yemek ve akşam yemek arasında biraz meyve yiyebilirsiniz.
Akşam yemeği: 200 gram sebze ( diyet yaparken sadece haşlanmış yada fırında hazırlanmış sebze yiyebilirsiniz), 100 gram yoğurt, yeşil satata, 100 gram makarna, pirinç yada başka tahıllar ( sağlıklı diyet yaparken karbonhidrat tüketmek çok önemlidir!)
Gece biraz meyve yiyebilirsiniz, ama bana kalırsa herhangi bir diyet yaparken gece meyve yenmez çünkü meyve şekerlidir ve bu zayıflamayı yavaşlatabilir. Ama madem sağlıklı diyet yapalım diyorsak, gece bir şeyler atıştırmak lazım, en hafifi de meyve dir, ne yapalım.
1300 kalorilik diyet:
Bu diyeti 1 ay boyu yapabilirsiniz. ayda toplam yaklaşık 4 kilo vereceksiniz. Bu az tabiki, özellikle çok şişman olan insanlar için ama dediğim gibi bu sayfa da sadece sağlıklı diyet ten bahsediyorum, daha fazla kilo kısa sürede vermek istiyorsanız daha düşük kalorilik diyet bakın. Bu diyet 1200 kalorilik diyete benziyor, günde sadece 100 kalori daha fazla ekleyin.
Her gün bu yemekleri yiyeceksiniz:
Sabah:
Şekersiz çay yada zayiflama çayı ( zayıflama bitkisel çaylar her zaman şekersiz içilmeli, çünkü şeker bitkideki butün faydalı ve etkili maddeleri yok ediyor).
Saat 10- 11 gibi 100 gram meyve yiyebilirsiniz.
Öğle yemeği:
200 gram et ( tavuk, hindi yada balık olabilir)
Saat 5te bir bardak süt yada 200 gram yoğurt yiyin.
Akşam yemeyi:
1 dilim kepekli ekmek, 200 gram etli sebzeli yemek, 200 gram sebze çorbası, salata, yoğurt.
Gece bir bardak süt yada meyve ( ideal de karpuz, yaz mevsim de diyet yapıyorsanız).
Kalori hesaplama neden önemlidir? Kalori hesaplama yapıp diyetin ne kadar sağlıklı ve dengeli olduğundan anlayabilirsiniz. günde 500 kalori olan bir diyet sağlıklı olamaz bir kere, ama iyi zayıflatır, onun için sağlıklı bir diyet ypmam istiyorsanız, diyet en az 1000 kalori içirmeli! Yukardaki bahsettiğimiz diyetler yaklaşık aynı yemekleri içerirler. Kalori hesaplaması yapmak istemiyorsanız, kalori cetveli bir bakın, pirinc, makarna gibi karbonhidrat içeren yemekler çok kalori içerir, kalori azaltmak istiyoranız, akşam 100 gram karbonhidratlardan fazla tüketmeyin, daha fazla kalori alayım diyorsanız 200 grama kadar makarna yada pilav yükseltebilirsiniz, ama 200 gram dan fazla yerseniz o artık diyet olmayacak:))


SU DİYETİ


Su hayattır, su en önemli tüketmek gerekli şeylerden biridir. Diyet yapmıyorsanız, zayıflamak istemiyorsanız günde minimum 2 litre su tüketmeniz gerekir. Spor yapıyorsanız, hayatınız hareketli ise, 3 litre su içmeniz gerekir. Yeterince su içmezseniz cildiniz erken yaşlanır, karacığer için çalışmak zor olur. Ve araştırmalara göre su diyeti çok iyi zayıflatır.Su diyeti yaparken yemekleri azaltmak gerek yok, sadece düzenli, diyet te yazıldığı gibi diyet yapmak gerekiyor.


Sabah: Sabah aç karnına kahvaltıdan önce temiz su 1 bardak içeceksiniz. İsterseniz 1:1 limon su ile karıştırabilirsiniz. Mutlaka su temiz olmalı. Çeşmeden su filtrelemeden içmeyın, yada hazır su alın yada filtreden geçirin.Su metabolizma hızlandırır, vucuda enerji verir, su iştahı keser. Bazen insanlar susarlar ama bunu yanlışlıkla açlık ile karıştırıyorlar. İnsana günde 3 kere yemek yemek yeterlidir. Sabah bol kahvaltı,

öğle yemeğinde bir porsyon ve akşam yemekte hafif bir şeyler. Gün boyu atıştırdığımız yemekler: bisküvi, cips, kola, onlar hepsi gereksiz bir şey. Acıktığınız hissetiğiniz zaman ilk olarak 1 bardak su için, bu iştahınızı keser.Su diyeti n en önemli kuralı: yemekler le beraber su içilmemeli! Ne zaman su içeceksiniz? 30 dakika yemek yemeden önce yada 2 saat yemek yedikten sonra! Proteinli yemekerden sonra 4 saat su içilmemeli! İkinci kuralı ise butün daha önce tükettiğiniz içecekleri unutun. Çay, kafve, meyve suyu, kola yerinde su için!Aslında su içmek çok kolay göründüğüne rağmen bu diyet en zor diyetlerden biridir. BAzi insanlar su hiç içmiyorlar. Eskiden uzmanlar diyordu: su her yerde vardır: meyve, sebze, çorba, kola ve birada bile onun için vucudumuz yeterince su alıyordur. Ama biz temiz su dan bahsediyoruz. Temiz su çok önemlidir. Hatırlamayı çalışın, kış günü günde kaç bardak su içiyorsunuz?Su içme bir alışkanlık olmalı. Su yanınızda tutun. Çoğu insan çalışma masasında çikolata, bisküvi tutuyorlar. Bunun yerinde su tutun, güzel bir bardak satın alın ve oraya devamlı su katın, su içerken kendinize sadece sağlık ve fayda katarsınız. Demene ye değer.Su diyeti n kuralları sadece diyet yaparken değil her kes için geçerlidir. Yemekte su içmek alışkanlığınız varsa yemeklerinizi değiştirin. Zeytinyağlı salata, yoğurt ve diğer sıvı içeren yemekleri tüketin.Her hangi başka diyetleri yaparken, örnek böyle zor diyetler isveç diyeti gibi özellikle bol su içmeniz gerekir. Zayıflama hapı kullanıyorsanız, bol su içmeniz gerekir, yani su aslında zayıflama da sadece zayıflatıcı olarak değil, vucudumuzu koruyan bir şeydir. Diyet yaparken en çok zarar gören bölge karaciğerdir. Ona zarar vermemek içi bol su içmeniz gerekir.

2 yorum:

ESMANUR dedi ki...

Bu konu tam benlik :)

nedenini sorma aramızda kalsın azcık tombulumda :D

tees dedi ki...

sen bu işi kaptın meltemciğim...sayfa düzeni, konular çok isabetli ellerine sağlık güzel bir blog olmuş... bu arada mesajını aldım çok teşekkür ediyorum. görüşmek üzere sevgiler...

 
BLOG designed by