Sayfalar

10 Mart 2010 Çarşamba

BEBEĞİN GAZINI ÇIKARMA YÖNTEMLERİ


Bebeğin Gazını Çıkarma

Bebeğinizin Gazımı Var?

Bebeğinizin gazı varsa, rahatsız olduğunu anlatan bazı hareketlerde bulunur. Vücudu gerginleşir, sırtını geriye doğru büker, yüzü kızarır ve el ve ayakları hafifçe morarabilir. Gaz sancısı olan bebek gazını çıkarmak için bacaklarını uzatıp kendine çeker, ağlar ve huzursuz olur.
Bebeğinizin Gazını Çıkarma

Besleyici sıvıyla beraber hava da yutulur ve bebek öğününü tamamladığında bu gazdan rahatsız olabilir. Bebek, yuttuğu havadan ya gaz çıkararak ya da geğirerek kurtulabilir. Biberonla beslenirken de ara ara bebeğin gazı çıkarılmalıdır.
Bebeğin gazının çıkarılmasının yolları :


Yüzü Yana Yatacak Şekilde Kucağa Yatırma: Bebeği bir bacağınızın üzerinde yüzü bir yana bakacak, midesi bir bacağınızın üzerinde olacak şekilde kucağınıza yatırın. Bir elinizle bebeği sıkıca kavrayın ve diğeriyle hafifçe sırtına vurun ve ovalayın.
Dik Oturtma:
Bebeği kafası öne eğik olacak şekilde kucağınıza oturtun ve bebeği koltuk altından tutarken bir elinizle göğüs bölgesine destek yapın. Bebeğin kafasının öne düşmemesine gayret ederek bebeğin sırtını ovalayın veya hafifçe vurun.
Omzunuza Dayama: Bebeği omuzunuzda sıkıca tutun ve bir elinizle poposunun altından kavrayarak diğer elinizle hafifçe sırtına vurun veya ovalayın.
Bebeklerde görülen gaz problemi birçok annenin korkulu rüyasıdır. Papatya, nane ve anasonla hazırlanan harika bir çay çocukların gazı için mükemmel bir çözüm olacaktır. Milüpanın bitki çayları bu anlamda çok güzel hele gece çayı harika denemenizi isterim.
Hazırlanması da son derece kolay

Gün boyu su yerine bu karışımı içirebilirsiniz.
Çocuğunuzun hem gazını alacaktır, hem de uykusunu düzene sokacaktır.

LÜTFEN DİKKAT

Bebeğiniz anne sütüyle besleniyorsa anne de yediklerine dikkat etmelidir. Baklagiller, soğan, sarımsak, portakal suyu ve asitli içicekleri doğumdan sonra özellikle 40 gün içinde yemeyin sonra yavaş yavaş beslenmenizi normale çevirebilirsiniz.

1 yorum:

Arzu'nun hobileri dedi ki...

merhaba arkadaşım.teşekkür ederim.beğenmene sevindim.senin sayfanda da yararlı bilgiler var.paylaşımın için tekarar teşekkürler.hayırlı cumalar diliyorum.iyi geceler .sevgiler...

 
BLOG designed by